När Ted Forsström och Kaj Korkea-aho kör den sista föreställningen av "Pleppo Två – Vi mårar åpå" på lördag kväll har de 56 föreställningar avklarade sedan premiären den 12 november.

Och bra har det gått. "Pleppo Två" slinker in på femte plats på Wasa Teaters top 5-lista med sina 14 723 åskådare.

– Det känns jätteroligt. Som Kaj (Korkea-aho) och jag brukar säga: Varifrån kommer alla de här människorna? säger Ted Forsström.

På teatern är man inte särskilt överraskad.

– Vi räknade med att det skulle gå bra. Vi märkte tidigt att materialet var sådant att det skulle locka publik, säger Jan Fröjdö, marknadsföringschef på Wasa Teater.

Vad är det som gör att ni drar publik?

– Jag tror det främst beror på att alla tycker om att skratta. Som samhällsklimatet har varit nu så vill man gärna ha något kul så det var bra tajmat. Och för Wasa Teaters del så är det inte så ofta det ges något på dialekt, säger Forsström.

Pjäsen som dragit mest publik på Wasa Teater är Lars Sunds "Colorado Avenue" 1999. Den lockade drygt 25 000 personer.

– På andra plats är "Sugar" med lite på 20 000 personer, tredje "Lanthandlerskans son" med över 20 000 och på fjärde plats är West Side Story" med en publik på 19 500 personer, säger Fröjdö.

När Forsström och Korkea-aho spelade "Pleppo" på Wasa teater för fyra år sedan gick det också bra. De började med ge föreställningen på studioscenen och flyttade sedan till stora scenen – med resultatet: 89 föreställningar och 12 500 åskådare.

Sista föreställningen av Pleppo två är nu på lördag kväll. 

– Vi ska ha en paus på två veckor och sedan en liten miniturné. Det blir två föreställningar på Åbo Svenska Teater och fem föreställningar på Teater Viirus i Helsingfors. De är också så gott som slutsålda, så räknar man med de 1 300 biljetterna vi har sålda där och sätter ihop det med Wasa Teaters publik blir det över 16 000 – det är många människor, säger Forsström.