Anmälan om rösträtt kommer snart på posten

VBL-ÖT -
Alla som har rätt att rösta i kommunalvalet kommer under de närmaste veckorna att få en anmälan om rösträtt från Befolkningsregistercentralen på posten.

Till skillnad från tidigare skickas anmälan om rösträtt nu i ett kuvert där det i fönstret syns både avsändaren, det vill säga magistraten, och den röstberättigades namn och adress.

På anmälan anges vallokalen där väljaren i fråga kan rösta på valdagen den 9 april. I brevet finns dessutom en förteckning över de allmänna förhandsröstningsställena i väljarens egen valkrets samt instruktioner om röstningsförfarandet och information om fullmäktiges uppgifter.

På valdagen kan man enbart rösta i vallokalen som finns angiven på anmälan om rösträtt. Men under förhandsröstningen, som pågår 29.3–4.4 i Finland och 29.3–1.4 utomlands, kan man rösta på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller utomlands.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan