NyhetsbildZoom
På måndagen drog ett snöoväder in över Österbotten. Foto: LK/Vesa Moilanen

Många kollisioner i snöovädret

Linn Övergaard -
Måndagens snöfall ledde till flera krockar på vägarna. Enligt polisen uppstod ändå inga allvarliga personskador till följd av det dåliga väglaget. Polisen varnar för att väglaget är extra halt i dag och att trafikanter ska röra sig försiktigt.

Under måndagen fick polisen rycka ut till ett flertal olyckor i Vasaregionen.

I korsningen av Rådhusgatan och Sandviksgatan kolliderade två personbilar när den ena bilens förare inte hann bromsa in i tid och körde in i en bil som stod framför.

Några kvarter därifrån kolliderade ytterligare två personbilar på Fredsgatan. Kollisionen inträffade när den ena bilen körde in i sidan på den andra.

I Orrnäs kolliderade en personbil med släpvagn med en annan personbil. Olyckan inträffade i korsningen Orrnäsgatan och Spillkråkegatan när släpvagnen stötte till personbilen.

På ett parkeringsområde vid Marknadsgränd i Smedsby kolliderade en personbil med fyra andra fordon som stod parkerade.

I korsningen av riksväg 3 och Bankgränden i Laihela backade en skåpbil in i en personbil.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan