Sedvanligt val i Korsnäs

Kerstin Nordman -
Det blir ett sedvanligt kommunalval i Korsnäs också denna gång. I morse hade SFP-avdelningen 27 namn på sin lista. Också SDP nominerar flera kandidater.

Valkoordinatorn Lars-Erik Holmblad kunde i går fylla i fem nya namn på SFP-listan. Dessutom finns det några som ännu överväger en kandidatur. De har fått betänketid till klockan tolv i dag.

- Då drar jag streck och lämnar in listan.

Kandidatnomineringen har gått trögt i Korsnäs och ett tag talades det till och med om sämjoval.

Mot den bakgrunden är Holmblad nöjd både med antalet kandidater och med varje bys representation.

- Till slut ordnade det sig så att vi får rösta också i år, säger han.

En av SDP:s kandidater är Stina Österbro, som byter parti. De två senaste valen har hon ställt upp för SFP. Hon är nu ersättare i fullmäktige.

Korsnäsfullmäktige har 21 ledamöter.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan