NyhetsbildZoom
Socialdemokraterna Ronny Ingman och Steven Frostdahl backar sina tidigare beslut och ställer upp för omval i Nykarleby. Foto: Britt Sund

Steven Frostdahl ställer upp

Britt Sund -
Tidigt och bestämt meddelade Steven Frostdahl, SDP, att han inte ställer upp i vårens kommunalval. Ändå finns han nu bland de 13 kandidater som SDP har på sin lista i Nykarleby.

Ronny Ingman gör likaså en helomvändning och ställer upp i valet för ännu en mandatperiod. Detsamma gäller Stefan Sjöberg. Socialdemokraterna har också lyckats nominera helt nya och kända namn som tidigare inte varit partipolitiskt aktiva, bland dem Frits Olaussen, Majvor Grönroos, Lena Sjöskog och Xu Li som debuterar i kommunalvalet som socialdemokrater.

Efter en trög start lyckades socialdemokraterna i sin slutspurt både i fråga om att övertala tre sittande fullmäktige att kandidera på nytt och även att knyta helt nya kandidater till partiet, som räknar 13 kandidater, sju män och sex kvinnor, för vilka medelåldern är 47 år. I förra valet hade SDP ett startfält på 14 kandidater.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan