Nu vill musikerna, bland andra österbottniska profilerna Frippe Wenelius, Robban Hagnäs, Charlotta Kerbs, ha hjälp av allmänheten. 

– Namnet Armadis Rama kommer från dialekten och översätts till någonting som är riktigt bra. Det är ett projekt som började för flera år sedan med några medlemmar ur det gamla reggaebandet Dreadline. Vi fick stöd för att göra en reggaeskiva på dialekt och det var där det började, säger Robban Hagnäs i Armadis Rama. 

De önskar att få cirka en minut långa filmklipp med folk som sitter, spelar eller dansar. Direktiven lyder: Inget avancerat, din smarttelefon funkar som videokamera.

Filma dig i helfigur med musikinstrument mot någon rolig bakgrund. Observera att bilden ska vara i liggande format. Hittills har de fått in bidrag av Nedervetil Hornorkester men också av rockare och violinister. Videon ska släppas i mitten av nästa månad.

– Man får gärna skicka in en video där man spelar av brinnkära livet. Reggae är sommarmusik men vi tänkte att det blir en bra kulturkrock genom att få in lite finsk miljö.

De som är intresserade av att vara med ska skicka ett meddelande till Anders Eklund på Antonomia Ab via Facebook, så ges instruktioner hur man levererar filmsnutten. Materialet vill de ha senast innan den här veckan är slut.

Armadis Rama planerar även ett helt album till första april. 

– Den innefattar energidebatten om Pyhäjoki, skärgårdsvädret med mera. Vi spelar för livet på Jeppo- och Jakobstadsdialekt. Det blir många egna låtar men vi har också översatt Bob Marley till Karlebydialekt och tolkat folksånger till reggae. Vi hoppas på att folk vill synas och bidrar med en videosnutt till vårt projekt.