NyhetsbildZoom
Olyckan inträffade vid riksväg 8 i Vassor, några kilometer norrut från Tesses Café. Foto: Mika Mäkisalo

Plogbil fattade eld på riksväg 8 i Vassor

VBL-ÖT -
En liten brand uppstod i en plogbil på väg norrut vid riksväg 8 i Vassor på onsdagsmorgonen. Endast en körfil är i bruk och trafiken kan löpa trögt vid olycksplatsen, meddelar räddningsverket. Väglaget på riksväg 8 kan vara extra dåligt i dag grund av snöslasket, uppger Trafikverket.

Olyckan inträffade strax före klockan åtta i morgonrusningen vid Vassorfjärden. En plogbil var på väg norrut när föraren kände av en röklukt inne i hytten och såg att en liten brand uppstått i fordonets bakre del.

Föraren parkerade plogbilen vid sidan om vägen och fick hjälp av en busschaufför som stannade och använde brandsläckaren i bussen för att släcka elden i plogbilen.

Enigt räddningsverket uppstod inga personskador och föraren hade agerat rätt i situationen. Branden kunde släckas snabbt.

Plogbilen står ännu parkerad vid vägkanten och enbart en körfil är i bruk vid olycksplatsen. En bärgningsbil är på väg för att transportera bort plogbilen.

Snöslasket leder till dåligt väglag på många håll i regionen och Trafikverket uppmanar alla trafikanter att röra sig försiktigt på vägarna.

Enligt Trafikverkets elektroniska vägkarta är väglaget dåligt på riksväg 8. Vid sträckan mellan Nykarleby och Karleby uppges väglaget vara mycket besvärligt.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan