Mer pengar till skolor i Malax

Patrick Sjöholm -
Bildningsnämnden i Malax an­håller om 30 000 euro i tilläggsbudget för att kunna anställa en timlärare på 16 timmar i Petalax skola.

Det skulle ge möjlighet att ytterligare dela de klasser som undervisar invandrar­elever.

Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att skolväsendets verksamhetskostnader höjs med mot­svarande 30 000 euro.

Skolorna i Malax har också lämnat in anhållanden om timmar för läs­året 2017–2018. Elevantalet i skolorna stiger sammanlagt med tolv elever, och samtidigt ökar antalet undervisningstimmar från 622,5 till 637,5 timmar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan