NyhetsbildZoom
SDP är fortfarande landets populäraste parti. Foto: LK/Timo Hartikainen

Yle: SDP fortfarande etta

FNB -
SDP är fortfarande landets populäraste parti, medan Sannfinländarna fortsätter backa, visar en opinionsmätning Yle låtit göra inför kommunalvalet.

Men ändringarna är små och ryms inom felmarginalen. Dessutom är många väljare osäkra inför valet. Det var färre än 55 procent av de svarande som uppgav vilket parti de kommer att rösta på, då andelen i januari var drygt 57 procent.

SDP får ett stöd på 20,8 procent i mätningen. Centern är tvåa med 18,9 procent och Samlingspartiet trea med 18,4 procent. De gröna är fyra med 13,7 procent.

Vänsterförbundet går upp en aning och förbi Sannfinländarna. Vänsterförbundet får nu 8,6 procent och Sannfinländarna 8,4 procent. SFP ligger på 4,6 procent.

Det var Taloustutkimus som gjorde undersökningen. 4 862 personer deltog i undersökningen och felmarginalen är cirka 1,5 procentenheter i vardera riktningen.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan