Anders Bagge gör comeback i "Idol" och blir en av fyra jurymedlemmar som medverkar i den kommande säsongen, avslöjar TV4 i ett pressmeddelande.

"Sedan jag lämnade "Idol"-juryn så har jag saknat att få träffa alla grymma talanger. Jag älskar ju 'Idol' och det är det absolut bästa sättet för en ung, talangfull person att pröva vingarna", säger Bagge i pressmeddelandet.

"Vi vet att jättemånga tittare har saknat Anders Bagge i 'Idol'-juryn och vi är superglada att vi lyckats få tillbaka honom", säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, i pressmeddelandet.

Nyligen meddelade Fredrik Kempe att han ställde sin plats i juryn till förfogande efter en säsong. Det oväntade beskedet kom strax innan "Idols" auditionturné skulle starta. Klart är att Nikki Amini, som rekryterades till juryn tillsammans med Kempe och Quincy Jones II i fjol, också tar plats i juryn i år. Men om Jones återvänder, och vem den fjärde personen är, är ännu oklart.

Senast juryn bestod av fyra personer var 2013 då den bestod av Anders Bagge, Laila Bagge, Alexander Bard och Pelle Lidell.

Årets auditionturné besöker Göteborg, Malmö, Stockholm, Skellefteå och Jönköping under mars och april.