NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv

Stockbil körde på personbil i Edsevö

Sofia Grankull -
En stockbil körde på en personbil bakifrån på Kållbyvägen i Edsevö på onsdagskvällen.

Olyckan skedde strax efter halv sex. Personbilsföraren, som kom från Jakobstadshållet, skulle svänga in till vänster på Hotellvägen strax före infarten till Edsevö, men använde blinkers för sent. Stockbilen som körde efter hann inte stanna eller väja och körde därför i personbilen.

Personbilsföraren fördes till sjukhus för kontroll. Inga passagerare fanns i bilen.

Brandförman Kenneth Dahl på Österbottens räddningsverk uppmanar alla bilister att köra försiktig under kvällen. Väglaget är knepigt.

– Håll avstånden och använd blinkers, så vi undviker liknande onödiga olyckor. Se också till att ha lamporna på bilen i skick, säger Dahl.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan