NyhetsbildZoom
Playground Nordic Live har konsert på Doo Bop Club. Deltagarna från Finland är Emil Enlund, piano, Saana Staaf, sång, Siri­ Ojala, violin och sång och Amanda Rönnblom, gitarr. Foto: Daniel Beijar

Unga musiker, ­folkblues och orgeljazz

VBL -
Den här veckan blir det en spelning på Doo-Bop Club ­också på torsdag. Då står Playground Live Nordic på scenen. I orkestern ingår tolv unga musiker från Finland, Sverige och Danmark.

Från Finland medverkar Siiri Ojala och Amanda Rönnblom, elever­ vid Korsholms Musikinstitut, och ­Saana Staaf och Emil Enlund från Musikinstitutet Legato.

Playground Live Nordic har bildats inom ramen för ett nordiskt ­pilotprojekt med avsikt att skapa ett turnerande band för unga musiker över de nordiska gränserna. Bandet har rest runt och uppträtt i Finland, Sverige och Danmark sedan slutet av februari. Spelningen i Vasa avslutar turnén.

På fredag uppträder folkmusikduon Kaain & Nightbird, med systrarna Julia och Annika Åman, på Doo-Bop Club. De bjuder på mörk och intensiv folkblues.

På lördag är det svängig orgeljazz som gäller då Sandberg/Helevä/Mäkynen äntrar scenen. Trion, som består av Mathias Sandberg på gitarr, Mikko Helevä på hammondorgel och Teppo Mäkynen på trummor, spelar blues- och soul­influerad jazzmusik av bandmedlemmarna samt en och annan jazzklassiker.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan