NyhetsbildZoom
Den dömde polismannens agerande övergick till misshandel, vilket föranledde åtalet. Foto: Arkiv / Lehtikuva

Siwarånaren fortfarande på fri fot

Linn Övergaard -
Mannen som rånade Siwabutiken på Skolhusgatan i höstas är fortfarande okänd för polisen som nu går ut med en video över rånet från butikens övervakningskamera.

Det var strax före midnatt den femte september i fjol som en man klev in i affären och hotade expediten med en kniv. Mannen hade tvingat expediten att ge honom pengarna som fanns i kassan. Efter att han fått pengar hade han lämnat affären. Bytet vid rånet var några hundra euro.

Polisen går nu ut med mer exakta uppgifter om mannens signalement och hoppas att allmänheten ska ge värdefulla tips om rånet eller gärningsmannen.

Mannen talade flytande finska under rånet. Han är cirka 25–30 år gammal och cirka 170 cm lång- Hans kroppsbyggnad är normal.

Han var klädd i en mörk vinterjacka som hade huva med päls runt kanterna. Pälsen på huvan var grå. På sitt huvud hade han en keps som framtill var ljus eller vit.Ansiktet var täckt av ett rött tyg, möjligtvis en halsduk. Byxorna var slitna ljusblåa jeans av stuprörsmodell. På fötterna hade han mörka skor och på händerna bar han svarta handskar, med vita ränder.

Innan rånet inträffade stod gärningsmannen och väntade på att expediten skulle infinna sig vid kassan. Han fastnade en bra stund på bild i övervakningskameran. Österbottens polisinrättning har nu publicerat en del av videon på sin Facebooksida. 

Polisen uppger att ett antal personer har förhörts i ärendet men gärningsmannen är fortfarande okänd. Ärendet utreds som grovt rån.

Polisen efterlyser tips för att få fast gärningsmannen. Allmänheten kan tipsa polisen per e-post till rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi eller per telefon 0503819810.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan