Vallila öppnar butik i Vasa

Linn Övergaard -
På lördag slår textilföretaget Vallila upp dörrarna till sin shop in shop-butik i Minimani.

Det är fråga om ett annorlunda butikskoncept eftersom Vallila öppnar en butik i en butik.

– Vi har ett liknande koncept bland annat i Ideapark i Lempäälä där vi också öppnat en butik i samband med ett av Minimanis varuhus. En shop in shop-butik skiljer sig inte stort från en vanlig butik, förutom i erbjudanden, säger Henry Ahlavuo, ansvarig för marknadsföring vid Vallila.

Affärslokalen som Vallila flyttar in i är cirka 200 kvadratmeter stor och utbudet kommer bland annat att innehålla tyger, gardiner och mattor.

– Men vi kommer under våren att med jämna mellanrum utvidga produktutbudet med inredning till sovrum och badrum. Vi kommer också att ta in delar av vårt köksinredningssortiment till Vasabutiken. Först kommer vårens kollektion till försäljning, säger Ahlavuo.

En etablering i Vasa har länge funnits i Vallilas planer enligt Ahlavuo.

– Vasaregionen är ett livskraftigt område. Vi fick en bra möjlighet att öppna i Minimanis affärslokal som vi inte tvekade att utnyttja. Vi har redan ett bra samarbete med varuhuset på andra orter.

Affären i Minimani har en fast anställd försäljare men vid behov kommer Minimanis personal att hjälpa till vid kassan.

Företaget döpt efter stadsdel

  • Familjeföretaget Vallila Interior grundades 1935 i stadsdelen Vallgård i Helsingfors.
  • Grundaren Otto Berner döpte varumärket efter stadsdelen.
  • Företaget specialiserar sig på försäljning av inredningstextiler och produkter.
  • Företagets omsättning är cirka 38 miljoner euro och sysselsätter 125 personer.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan