NyhetsbildZoom
Den dömde polismannens agerande övergick till misshandel, vilket föranledde åtalet. Foto: Arkiv / Lehtikuva

Flera kollisioner under onsdagen

Christine Smedberg -
Österbottens polis rapporterar om kollisioner i Kristinestad, Smedsby och Vasa under onsdagen.

Vid 13-tiden krockade två personbilsförare i korsningen av Närpesvägen och Tullgatan i Kristinestad. En 83-årig man var på väg norrut längs Närpesvägen tillsammans med en passagerare när han blev påkörd av en 32-årig bilist i korsningen vid Tullgatan. 32-åringen hade väjningsplikt. 83-åringens bil kanade ner i diket cirka 50 meter från korsningen. Alkohol hade ingen andel i olyckan. 32-åringen misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.


Strax före klockan 16.30 inträffade också en krock mellan två personbilar i korsningen av Marknadsvägen och Centrumvägen i Smedsby. En 71-årig man kom körande längs Marknadsvägen samtidigt som en 30-årig kvinna kom körande längs Centrumvägen. I korsningen uppmärksammade inte 71-åringen, som hade väjningsplikt, den andra bilen och körde in i sidan på den. Inga personer kom till skada, men bilarna fick plåtskador. 71-åringen misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.


Klockan 18.35 körde en 35-årig man i en personbil in i bakdelen på en buss i korsningen vid Roparnäsvägen och Sjukhemsgatan. Bussföraren, en 57-årig man från Tervajoki, hade stannat för rött trafikljus men 35-åringen hann inte reagera i tid. Enligt polisen var det också väldigt halt på platsen då olyckan inträffade. 35-åringen misstänks för trafikförseelse.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan