NyhetsbildZoom
Saga Furs marsauktion visar lovande takter. Foto: Jonas Brunnström

Bra dag på pälsauktionen i Vanda

ÖT-VBL -
Priset på minkskinn steg klart när Saga Furs auktion i Vanda fortsatte på torsdagen.

Utbudet av svarta, Mahogany- och olika Cross- minkskinn såldes till nästan hundra procent under hård konkurrens. Prisnivån steg 5-10 procent jämfört med nivån vid auktionen i Köpenhamn.

Största delen av skinnen såldes återigen till Kina, men avsevärda inköp gjordes även till Korea och Europa. Återhämtningen på marknaderna i Ryssland ledde till stigande priser på framför allt svarta och Mahogany- minkskinn.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan