Kulturjournalisten Camilla Lindberg har utsetts till finländsk redaktör för den nordiska kulturtidskriften Horisont. Styrelsen för Svenska Österbottens litteraturförening var enhällig i sitt val.

Lindberg efterträder journalisten Sofie Furu, och kommer att samarbeta aktivt med Sverigeredaktören Anna Remmets.

Lindberg har under de senaste elva åren arbetat som kulturjournalist på tidningen Västra Nyland, de två senaste åren under Hufvudstadsbladets kulturavdelning. Tidningens kulturbevakning har bidragit till att Västra Nyland fått flera utmärkelser för bästa lokaltidning.

Som journalist har Lindberg beskrivit och analyserat en mångfald av kulturyttringar, och hon har en stark känsla för litterär verksamhet. Hon fick pris i Solveig von Schoultz-lyriktävlingen 2004 och hedersomnämnande i Hans Ruin-essätävlingen 2013.

På Schildts förlag har hon gett ut ”Röster från Rosala” 2007, staden Raseborgs representationsbok 2008, och ”Leros – Christine och Göran Schildts grekiska liv” 2010.

I fjol fick Lindberg det nyländska Svenska dagen-priset av Svenska Kulturfonden för en målinriktad insats för svenska språket och kulturbevakningen i Svenskfinland.

Till utbildningen är hon pedagogie magister, och har arbetat som klasslärare i Nyland.