Zara Larsson, som gästar finalen, sade det kanske bäst under genrepet i går kväll:

– För första gången på länge är det svårt att säga vem som kommer att vinna. De senaste åren har det varit ganska självklart men nu har jag ingen aning.

Allt talar för att det blir en riktig nagelbitare i Friends Arena. SVT:s tävlingsproducent Christer Björkman säger att han tror att det kommer att stå mellan "fem–sex bidrag".

Tittar man på Spotify-spelningar, webbomröstningar och odds framträder dock fyra tydliga favoriter: Wiktoria, Nano, Robin Bengtsson och Jon Henrik Fjällgren featuring Aninia.

– Det är jobbigt, säger Wiktoria om favoritskapet.

– Jag sätter lätt press på mig själv och jag vill inte känna att jag måste vinna bara för att alla andra säger åt mig att det kommer att hända. Jag ska fokusera på att ha kul och njuta.

Vann publikundersökningHennes "As I lay me down" är den låt som går allra bästa på strömningstjänsterna och hon vann också Melodifestivalklubbens publikomröstning efter genrepet.

– Det är hur kul som helst att folk gillar låten så mycket. Så jag är bara glad och tacksam men samtidigt är det lite läskigt, säger Wiktoria.

Tvåa i publikundersökningen kom Nano och hans "Hold on". Han berättar att han känner sig självsäker inför finalen.

– Det kommer att gå bra, mitt framträdande. Men sedan vem som kom etta, två och trea – det är inget jag kan påverka, mer än att göra mitt bästa och hoppas, säger Nano.

Han vill till Eurovision Song Contest i Ukraina för att kunna "inspirera ännu mer folk ute i Europa". Favoritskapet ser han inte alls som något betungande.

– Det ger mig medvind, jag blir peppad och mer säker. Det ger mig bara mer "fire", säger Nano.

Eurovision-kompatibeltÄven Jon Henrik Fjällgren och Aninia hoppas så klart att deras "En värld full av strider" ska få chansen i Europa. Om den vinner i kväll kan det dock bli en hel del förändringar i den storslagna låten.

– Det är textmässigt, vi får se om det blir på engelska eller svenska i så fall. Men det är inget vi kan bestämma oss för än, säger Jon Henrik Fjällgren.

Robin Bengtsson är den av favoriterna som tippas gå hem extra bra hos den så viktiga internationella juryn, som står för hälften av kvällens röster. Numret till "I can't go on" anses vara finalens mest Eurovision-kompatibla.

Han tror också själv att han har större chanser att kamma hem jurypoäng i år.

– Det är lite mer ett Eurovision-nummer än i fjol, säger Robin Bengtsson.

Melodifestivalens final sänds i SVT1 klockan 21.00(finsk tid) i kväll.