NyhetsbildZoom
Olavi Vauhkonen nätade i powerplay mot KalPa i tisdags. Foto: Arash Matin

Nästjumbon Sport gästar KalPa

Jona Nyström -
Sport har halkat ner på fjortonde plats i FM-ligan. I säsongens sista bortamatch ligger fokus på att bryta den långa förlustsviten.

KooKoo har klättrat förbi Sport i ligatabellen och inför kvällens matcher har Sport bara SaiPa bakom sig.

4–5-förlusten hemma mot KalPa i tisdags var Sports nionde raka. Kuopiolaget slåss om andraplatsen i grundserien och blir det inte seger i kväll har Sport bara en chans till att bryta förlustsviten – hemma mot Ilves på måndag.

Sports tränare Tomek Valtonen har vaskat om i kedjorna. Tjeckiska yttern Tomas Kubalik får chansen i förstakedjan medan centern Lassi Kokkala och yttern Joonas Vihko är petade. Mika Järvinen fortsätter i målet.

Sports laguppställning:

1. Markus Nenonen – Tommi Tikka – Tomas Kubalik

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Tomi Körkkö – Ville Viitaluoma – Olavi Vauhkonen

Tony Sund – Ari Gröndahl

3. Erik Riska – Filip Riska – Tuomas Vänttinen

Markus Nordlund – Aleksi Laakso

4. Joel Kiviranta – Aleksi Ainali – Jesse Paukku

Ville Saukko sjunde back

Mv: Mika Järvinen (Veini Vehviläinen)

Nedsläpp 17.00 i Kuopio

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan