NyhetsbildZoom

Över 10000 gjort kandidattestet

VBL -
Över 10000 personer har använt Vasabladets, Österbottens Tidnings och Syd-Österbottens kandidattest inför kommunalvalet. Om du inte vet vilken kandidat du ska rösta på hjälper testet dig.

Totalt har 612 kandidater fyllt i testet genom vilket man kan hitta en lista på de kandidater som passar en själv bäst. Det har varit en jämn fördelning mellan de som gjort testet på mobilen och de som gjort det via dator eller pekplatta. Dryga 5000 har gjort testet via dator eller pekplatta och dryga 4000 på sin mobil. Kandidattestet öppnades på torsdagen. 

Här hittar du testet.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan