Årets Anders Wall-stipendium tilldelas hankeiten Emil Rantatulkkila. Priset uppgår till 125.000 kronor (cirka 13.700 euro). Det handlar om det största stipendiet som delas ut vid Hanken.

Rantatulkkila valdes till stipendiat för sina studieprestationer samt för Pongfinity, en kanal på sociala medier han skapat. Via Pongfinity laddar han och några av hans vänner upp bordtennisrelaterade videor på sociala medier. Kanalen har redan väckt stort intresse och har enorm affärspotential globalt, enligt ett pressmeddelande från Hanken.

Rantatulkkila är för tillfället utbytesstuderande i Singapore där han studerar mandarin och vill få en djupare inblick i den asiatiska kulturen och affärsverksamheten. Han siktar på att öka Pongfinitys synlighet i Kina, där bordtennnis är en nationalsport. Han hoppas kunna hjälpa europeiska och asiatiska företag ta sig in på nya marknader med hjälp av kreativa marknadsföringsvideor.

Stipendiaten säger att han vill utveckla Pongfinity.

– Stipendiet ger mig möjlighet att uppgradera min kamerautrustning och göra samarbetsprojekt med andra stora kanaler på sociala medier runt om i världen, säger Rantatulkkila.

Han tog emot stipendiet på Anders Walls födelsedag den 10 mars i Stockholm.