Bordtennis gav hankeit Anders Wall-stipendium

FNB -

Årets Anders Wall-stipendium tilldelas hankeiten Emil Rantatulkkila. Priset uppgår till 125.000 kronor (cirka 13.700 euro). Det handlar om det största stipendiet som delas ut vid Hanken.

Rantatulkkila valdes till stipendiat för sina studieprestationer samt för Pongfinity, en kanal på sociala medier han skapat. Via Pongfinity laddar han och några av hans vänner upp bordtennisrelaterade videor på sociala medier. Kanalen har redan väckt stort intresse och har enorm affärspotential globalt, enligt ett pressmeddelande från Hanken.

Rantatulkkila är för tillfället utbytesstuderande i Singapore där han studerar mandarin och vill få en djupare inblick i den asiatiska kulturen och affärsverksamheten. Han siktar på att öka Pongfinitys synlighet i Kina, där bordtennnis är en nationalsport. Han hoppas kunna hjälpa europeiska och asiatiska företag ta sig in på nya marknader med hjälp av kreativa marknadsföringsvideor.

Stipendiaten säger att han vill utveckla Pongfinity.

– Stipendiet ger mig möjlighet att uppgradera min kamerautrustning och göra samarbetsprojekt med andra stora kanaler på sociala medier runt om i världen, säger Rantatulkkila.

Han tog emot stipendiet på Anders Walls födelsedag den 10 mars i Stockholm.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan