NyhetsbildZoom
Sofia Öster är en av de tolv deltagarna i den nya säsongen av Finlands Top Model som börjar i kväll. Foto: Pressbild

Sofia från Veikars i finska Top Model i kväll

Felix Rantschukoff -
Hon var rädd för språkmuren till en början. Men efter inspelningarna av "Suomen huippumalli haussa" hade Veikarsbon Sofia Öster skapat nya vänner och lärt sig finska.

Sofia Öster har under hösten 2016 fått lära sig vad som krävs av en modell. Hon är en av de tolv deltagare som fick chansen att lära sig av proffsen och visa vad de går för i Finlands Top Model, "Suomen Huippumalli haussa" på tv-kanalen Liv.

Öster hade dock ett visst försprång eftersom hon hade jobbat i flera år som modell före tv-programmet.

– Jag fick ofta frågor om hur man ska gå eller posera. Jag hjälpte gärna till. Det är många som tror att vi råkar i luven på varandra. Det stämmer inte, säger Öster.


Årets upplaga av Finlands Top Model har både kvinnliga och manliga deltagare. Det är första gången som både könen tävlar mot varandra. Mellan de olika tävlingsmomenten så bodde alla under samma tak. Enligt Öster fungerade det fint.

– Vi kom bra överrens. Det var lite nervöst i början att bo med 11 finska modeller. Men i slutändan fick jag många nya bästa kompisar.

Det är modellen och stylisten Maryam Razavin som är programledare för Finlands Top Model. Öster är tacksam för att ha lärt sig av Razavin.

– Det var jättebra att jag fick lära mig av någon som jobbat som modell i flera år. Vi klickade bra och jag kunde berätta saker för henne, säger Öster.

"Det enda jag inte vill se är hur min finska var i början."
Sofia Öster

Hon berättar att familj och vänner är stolta över hennes deltagande. Redan nu har några människor vänt på huvudet när hon gått förbi dem. Hennes familj är dock stoltast.

– Min mamma var imponerad. "Herregud min dotter har varit med i Top Model", sade hon. Även mina kompisar är stolta.

Programmet har premiär klockan 21 i kväll på Liv. Öster ser med skräckblandad förtjusning fram emot att se sig själv i rutan.

– Det enda jag inte vill se är hur min finska var i början. Det ska bli tungt att se när jag gråter när en deltagare jag blev vän med åkte ut. Mera kan jag inte säga.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan