NyhetsbildZoom
Jonas Forsbacka är Fredrika Lindholms nya kollega i Radio X3M Eftermiddag. Foto: Malena Holmström/Yle

Jonas Forsbacka är Extrems nya eftermiddagsröst

Mathilda Kull -
Efter att radioprataren Janne Grönroos sa upp sig från Yle har det varit ett stort frågetecken vem som gör Fredrika Lindholm sällskap i Radio Extrems eftermiddagsprogram. Nu är det klart – Nykarlebybördige Jonas Forsbacka tar över.

Jonas Forsbacka är bosatt i Helsingfors sedan tre år tillbaka och blir utexaminerad journalist i vår. Nu är också tiden efter examen spikad när han tillsammans med radioprofilen Fredrika Lindholm ska hålla i eftermiddagsprogrammet X3M Eftermiddag.

– Det känns helt otroligt roligt, spännande och inspirerande, säger Forsbacka.

Forsbacka har tidigare hörts då och då på kanalen men det är först nu som det är klart att han är den nya programledaren. Han berättar att han egentligen aldrig siktat på radio. Han började studera journalistik för att det var intressant och han höll alla dörrar öppna. Intresset för radio har ändå alltid funnits där och det ledde till Radio Extrem.

"Jag kommer bidra med glädje, skratt och finurligheter."
Jonas Forsbacka

X3M Eftermiddag är ett program som ska vara roligt, positivt och se samhället ur en annan vinkel. Det är också något som Forsbacka tar fasta på.

– Jag kommer bidra med glädje, skratt och finurligheter, säger han.

Det faktum att han tar över efter Janne Grönroos pressar honom inte.

– Ingen skulle tycka om att lyssna på Jonas Forsbacka som försöker vara Janne Grönroos. Jag ska vara mig själv helt enkelt, säger han.

Vad kan vi förvänta oss av dig och Fredrika i framtiden?

– Rolig, energisk och fartfylld eftermiddagsradio!

Jonas Forsbacka

  • Han är 23 år och hemma från Nykarleby.
  • Blir utexaminerad journalist från Svenska social- och kommunalhögskolan i Helsingfors i vår.
  • Jonas Forsbacka i en mening: "Jag vill ha så många vänner som möjligt, jag vill vara vän med alla helt enkelt".
  • X3M Eftermiddag sänds på Radio Extrem varje vardag mellan 14 och 18.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan