Berätta, vad är Foodly och vad hittar vi där?

– Foodly är en matsajt för alla – för män och kvinnor i alla åldrar. Just nu är sajten på svenska men tanken är att utvidga med material på finska och att sajten inom ungefär ett år ska vara helt tvåspråkig. På Foodly finns recept, matrelaterade artiklar, dryckesrecensioner och det kommer också att komma olika instruktionsvideor. Vi har även tre krönikörer och åtta olika bloggare med lite olika inriktningar. Under rubriken matpanik hittar man slumpmässigt utvalda recept som går snabbt att göra om man har bråttom. Alla recept går också att printa ut om man så vill.


Hur ser mattrenderna ut i vår och i sommar?

– För tillfället är det mycket filippinsk mat som gäller. Det kommer vi också att ha på Foodly, men med en finländsk twist. Det är också mycket mat direkt från naturen, vilket ju är rätt lätt i Österbotten. Ute vid Öjberget hittar du till exempel mjölkört som du kan steka i smör – det smakar precis som sparris. En annan trend är överdådiga bakverk med extra allt. Just nu ser man också mycket pokeskålar och en av våra kommande instruktionsvideor på sajten kommer att visa hur man gör sina egna nudlar


Hurudan mat gör du helst själv?

– Asiatisk! Jag gör oftast olika skålar med sushiris eller quinoa och sesamfrön, sriracha och räkor. Och så sushi förstås. Det blir också en del borstjsoppa, nästan en gång i veckan faktiskt. Den är så smakrik och lätt att göra.

– Jag hämtar oftast inspiration från råvarorna i butiken. Jag försöker alltid planera mina inköp på förhand, men ser jag till exempel i butiken att de säljer mango till ett billigt pris så köper jag det och försöker använda så mycket som möjligt. Nu i vår kommer jag också att åka till New York och bara äta och hämta massor med inspiration.

Här hittar du Foodly.