Många har anslutit sig till avloppsnät

Heidi Eriksson -
I Korsholm är man duktig på att ansluta sig till avlopps­ledningsnätet på glesbygden. 80 procent av de berörda hushållen har gjort det.

581 fastigheter av 755 har anslutit sig till avloppsledningsnätet. Det här visar Korsholms kommuns sammanställning över anslutningarna på glesbygden under 2008–2017.

Under de här åren har kommunen byggt avlopp i Böle, Söderbyn, Replot, Karperö, Solf, Helsingby, Kvevlax och Singsby.

157 fastighetsägare har ansökt om befrielse, 79 har fått det. 31 fastighetsägare väntar fortfarande på att deras befrielseanhållan ska behandlas.

– Läget är bra i Korsholm. Man har jobbat aktivt för att få fastigheterna att ansluta sig, säger Ben Antell, som är teknisk direktör i kommunen.

För tillfället bygger inte Korsholm avlopp på glesbygden.

– Vi måste diskutera hur vi ska göra med fastigheter som ligger längs vattendrag, stränder och grundvattenområden, säger Antell.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan