Aleksi Ainali jagar puck. Ville Saukko.

Ainali och Saukko fortsätter i Sport

Josefin Torrkulla -
Sport använder optionerna i Aleksi Ainalis och Ville Saukkos kontrakt. Spelarna är kvar i Sport säsongen 2017–18.

Aleksi Ainali, 21, kom från universitetshockeyn i USA mitt i säsongen. Anfallaren hann spela 27 matcher för Sport och göra 4+7 poäng.

– Ainali visade sin potential under en halv säsong och spelar redan nu på en bra nivå i ligan. Han har potential att bli en ännu bättre spelare. Han klarar säkert av att ta en större roll redan nästa säsong, säger Markus Jämsä, sportchef i Sport, på klubbens webbplats.

Backen Ville Saukko, 23, gjorde sin debutsäsong i ligan. Han spelade 32 matcher, gjorde inga mål och noterades för minus tio i plusminusstatistiken. Saukko var utlånad till FM-serielaget Hermes i nio matcher. Där gjorde han 1+2 poäng.

Saukko spelade i FM-seriehockey förra säsongen, då i Hokki. Han är fostrad i Sport.

– Han har visat att med hårt jobb och passion kan man ta sig till den här nivån. Jobbet och utvecklingen fortsätter även nästa säsong, och Saukko kommer att bjuda på hårt motstånd i kampen i de sex platserna som back i laget. Han har mest att utveckla i spelet med puck, säger Jämsä.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan