Fyra bagare gripna för olagliga bakverk i Venezuela

FNB -
Fyra bagare greps i veckan för att ha tillverkat olagliga bakverk efter att ett "brödkrig" utlysts i Venezuela, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

För att råda bot på livsmedelsbristen i landet har president Nicolas Maduros regering infört en regel om att 90 procent av landets vetemjöl specifikt ska användas för bröd. I veckan har inspektörer besökt över 700 bagerier i huvudstaden Caracas för att se till att regeln efterföljs.

Två av bagarna greps för att de använt för mycket vetemjöl i söta bakverk och croissanter. De två andra bagarna greps för att använt gammalt mjöl i chokladkakor. Myndigheterna har även tillfälligt tagit över ett bageri för 90 dagar.

Venezuela lider av en ekonomisk kris sedan tre år tillbaka och det råder brist på basvaror och livsmedel i landet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan