Det blåser nya vindar på Berny’s. Den 1 april tar Patricia Nedergård och Tommy Pellas över verksamheten på restaurangen.

Båda har runt 20 års erfarenhet av branschen. De jobbade bland annat på Birka Cruises i många år innan de flyttade tillbaka till hemtrakterna.

Nu ger de sig in i företagar­branschen, något som är nytt för båda. Men intresset för att driva en egen restaurang har funnits där.

– Vi kollade runt i några år men hittade inget lämpligt, säger Nedergård.

Det var i höstas som Ralf Nygård kontaktade dem och frågade om de var intresserade av att ta över. Han är redo att dra sig tillbaka efter att ha drivit verksamheten på Berny’s i 44 år.

Nygård stannar kvar som fastighetsägare och sköter kryssningarna med m/s Corina. Han kommer också finnas på plats i början för att hjälpa de nya ägarna, något de uppskattar.

– Det är mycket att sätta sig in i som företagare. Det är tacksamt att vi får hjälp av Nygård i början. Också Vasek har hjälp oss mycket när det gäller företagarbiten, säger Pellas.

Paret kommer att locka gäster med god mat och bra service.

– Vi kommer att satsa på à la carte och bjuda på mycket fisk. Gärna från lokala fiskare, säger Nedergård.

De kommer att fortsätta med lunch alla vardagar, men nu ska man också kunna välja lunch från à la carte-­menyn. Även vinutbudet kommer att växa.

På sommaren kommer Berny’s att hålla öppet längre än tidigare. De nya ägarna vill kunna locka gäster till den stora terrassen på kvällarna. Tanken är att man ska kunna komma till Berny’s bara för att ta ett glas vin på terrassen och njuta av utsikten över Replotbron.

– Vi vill att det ska vara ett ställe som folk droppar in till på kvällen och slappnar av, säger Nedergård.

Att bygget av Havets hus drar i gång i år kommer inte att störa verksamheten. Berny’s kommer att samarbeta med Havets hus när det står klart. Hur mycket är ännu oklart.