NyhetsbildZoom
Patricia Nedergård och Tommy Pellas ser fram emot att utveckla Berny’s verksamhet. Foto: Mathilda Kull

Berny’s nya ägare satsar på à la carte

Mathilda Kull -
Från och med den 1 april är Sundom­borna Tommy Pellas och Patricia Nedergård nya ägare till restaurangen Berny’s vid Replotbron. Fokus kommer att ligga på maten och servicen.

Det blåser nya vindar på Berny’s. Den 1 april tar Patricia Nedergård och Tommy Pellas över verksamheten på restaurangen.

Båda har runt 20 års erfarenhet av branschen. De jobbade bland annat på Birka Cruises i många år innan de flyttade tillbaka till hemtrakterna.

Nu ger de sig in i företagar­branschen, något som är nytt för båda. Men intresset för att driva en egen restaurang har funnits där.

– Vi kollade runt i några år men hittade inget lämpligt, säger Nedergård.

Det var i höstas som Ralf Nygård kontaktade dem och frågade om de var intresserade av att ta över. Han är redo att dra sig tillbaka efter att ha drivit verksamheten på Berny’s i 44 år.

Nygård stannar kvar som fastighetsägare och sköter kryssningarna med m/s Corina. Han kommer också finnas på plats i början för att hjälpa de nya ägarna, något de uppskattar.

– Det är mycket att sätta sig in i som företagare. Det är tacksamt att vi får hjälp av Nygård i början. Också Vasek har hjälp oss mycket när det gäller företagarbiten, säger Pellas.

Paret kommer att locka gäster med god mat och bra service.

– Vi kommer att satsa på à la carte och bjuda på mycket fisk. Gärna från lokala fiskare, säger Nedergård.

De kommer att fortsätta med lunch alla vardagar, men nu ska man också kunna välja lunch från à la carte-­menyn. Även vinutbudet kommer att växa.

På sommaren kommer Berny’s att hålla öppet längre än tidigare. De nya ägarna vill kunna locka gäster till den stora terrassen på kvällarna. Tanken är att man ska kunna komma till Berny’s bara för att ta ett glas vin på terrassen och njuta av utsikten över Replotbron.

– Vi vill att det ska vara ett ställe som folk droppar in till på kvällen och slappnar av, säger Nedergård.

Att bygget av Havets hus drar i gång i år kommer inte att störa verksamheten. Berny’s kommer att samarbeta med Havets hus när det står klart. Hur mycket är ännu oklart.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan