Trump uttrycker stöd för Nato men alla måste betala

FNB–TT-AFP -
USA:s president Donald Trump uppger att han för Merkel upprepat sitt stöd för Nato, men att alla Natomedlemmar måste betala sin del av Natos kostnader.

Han upprepade att vissa medlemsländer inte betalat sin andel.

– Det är orättvist mot USA. Dessa länder måste betala vad de är skyldiga, sade Trump under presskonferensen efter mötet.

Samtidigt tackade han Merkel för att Tyskland har ökat sina försvarsutgifter.

Trump sade även att han och Merkel enats om behovet av en fredlig lösning på konflikten i Ukraina. Trump sade att han sätter värde på Merkels råd i försöken att lösa konflikten.

Merkel inledde sitt anförande med att konstatera att det är "bättre att prata med varandra än om varandra".

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan