Draksurfare omkom i Danmark

FNB–TT-Ritzau -
En 26-årig draksurfare avled efter en olycka norr om Assens på fredagen, uppger Fyns polis.

26-åringen skulle surfa tillsammans med en 22-åring man. Han har berättat för polisen att kamraten stod med sin bräda fastspänd på land för att gå i vattnet när en kraftig vind drog med honom omkring 20 meter och han slog emot en stenläggning. Han skadade huvudet svårt, och dödförklarades senare av en läkare som anlänt i en ambulanshelikopter.

Olyckan inträffade vid 14-tiden på fredagen dansk tid.

Vid draksurfning åker surfaren på vattnet med hjälp av en skärm.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan