NyhetsbildZoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo

En skjuten på Paris-flygplats

FNB–AFP -
En man har skjutits till döds på Orly-flygplatsen söder om Paris efter att ha tagit ett vapen av en soldat, uppger det franska inrikesministeriet. Enligt ministeriet skadades ingen annan.

Soldaten var på flygplatsen i bevakningsuppgifter.

Mannen som tog vapnet flydde in i en affär på flygplatsen innan han sköts. Det fanns inga uppgifter om varför mannen tog soldatens vapen.

Händelsen inträffade vid halvtiotiden på morgonen finsk tid.

– Vi köade till vårt flyg till Tel Aviv när vi plötsligt hörde tre eller fyra skott alldeles nära. Nu är vi alla här i närheten av flygplatsen, ett par hundra meter ifrån, berättar ögonvittnet Franck Lecam.

– Det var poliser, räddningsarbetare och soldater överallt. Vi hörde av en representant för säkerhetstjänsterna att händelsen inträffade nära utgångarna 37–38, där Turkish Airlines-fligheter skulle avgå, säger Lecam.

Videoupptagningar på Twitter sägs visa hur passagerare står utanför terminalen Orly Sud efter larmet. Av filmsnuttarna att döma går det hela lugnt till. Flygtrafiken drabbas dock av förseningar, och en del flighter skickas i stället till flygplatsen Charles de Gaulle.

Inrikesminister Bruno Le Roux ska besöka flygplatsen senare i dag.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan