NyhetsbildZoom
Martin Johnsrud Sundby kan numera också titulera sig långloppsvinnare. Foto: Jussi Nukari

Johnsrud Sundby påkörd av skoter

FNB–TT -
Martin Johnsrud Sundby klarade sig oskadd, bröt staven – men vann ändå långloppet Birkebeinerrennet.

Martin Johnsrud Sundby låg i ledning i norska långloppet Birkebeinerrennet när han råkade ut för en otrevlig incident. Med drygt två mil kvar av det drygt fem mil långa loppet blev han påkörd av en skoter som kördes av ett kamerateam.

Norrmannen klarade sig dock oskadd, tog sig upp och behöll sin ledning trots incidenten och vann loppet.

– Vi vet inte i detalj vad som har hänt. Det finns ett spår till vänster för snöskotern och troligtvis har Johnsrud Sundby bytt till det spåret utan att höra skotern, säger David Nilsson, administrativ chef för Ski Classics, till Sportbladet.

Till NRK säger Nilsson att det inträffade är "oacceptabelt" och "otroligt olyckligt":

– Vi sätter alltid säkerheten främst.

Martin Johnsrud Sundby var "inte särskilt glad" över det inträffade.

– Jag tänkte att all min utrustning skulle gå åt helvete. Jag bröt staven, men det löste sig, säger han till NRK.

Birkebeinerrennet är den norska motsvarigheten till Vasaloppet och går 54 kilometer från Rena till Lillehammer.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan