Hundra deltagare och hundra varv

Jonny Smeds -
I går var det full rulle i Botniahallen när företagseventet Botnia run 100 ordnades för första gången.

I går fredags deltog 14 företag och ungefär 150 deltagare i stafetten Botnia Run 100 i Botniahallen. Under tillställningen skulle de anställda gemensamt springa eller gå 100 varv runt Botniahallen.

Minna Huhta, som är en av arrangörerna, är väldigt nöjd med hur dagen gått. Hon blickar redan framåt.

- Vi hoppas att ännu fler företag vill vara med nästa gång.

Stormossen är inne på sista varvet och alla deltagare springer det sista varvet tillsammans. Ur högtalarna sjunger Queen ”We are the champions” när de korsar mållinjen. Laget jublar och kramar om varandra.

De är det sista laget som kommer i mål. Fler lag har redan hunnit gå hem, men det gör ingenting. Enligt laget har det varit en lyckad dag.

- Vi kom med för att ha roligt, säger Ira Kekarinen, som arbetar vid Stormossen, och får medhåll av kollegan Bjarne Krus.

- Vi kommer gärna med igen.

Under evenemanget tävlade lagen också i bästa stafettpinne och klädsel. Stormossen använde en rulle nerbrytningsbara bioavfallspåsar för att påminna om att Stormossen vill att man använder sådana påsar när man sorterar bioavfall.

Resultat

  • Vinnare: Wärtsilä Super Team
  • Andra plats: Abb Runners
  • Tredje plats Wärtsilä Service
  • Paras klädsel : Nödcentralen
  • Bästa staffetpinne Westenergy

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan