NyhetsbildZoom
Sami Juojärvi skidade i mål på en 11:e plats på 15 kilometer klassiskt i Quebec i Kanada. Foto: Martti Kainulainen

Jauhojärvi elva i världscuptävling

FNB -
Sami Jauhojärvi var bästa finländare i världscupfinalen i längdåkning i Quebec i Kanada på lördagen.

Jauhojärvi avancerade från mellersta startgruppen till 11:e plats på 15 kilometer klassiskt. Jauhojärvi körde i mål 5,5 sekunder från vinnaren Johannes Hösflot Kläbo, Norge. Hösflot Kläbo vann sprintcupen på fredagen och dagen efter vann han ett normallångt världscuplopp för första gången i karriären.

Norrmannen besegrade sin landsman Niklas Dyrhaug med en halv sekund i slutspurten. Ryssen Alexander Bessmertnych kom trea.

Fredagens sprintvinnare Alex Harvey från Kanada lyckades befästa sin position som trea i världscupen genom att komma fyra i masstarten. Norges Martin Johnsrud Sundby har redan vunnit totala världscupen och är inte i Quebec.

Även Iivo Niskanen klarade av rusningen under masstarten och slutade 15:e. Ristomatti Hakola, som hade ett bra startläge tack vare att han lyckades i sprinten, körde i mål som 17:e man.

Matti Heikkinen kom 26:a och Lari Lehtonen 36:a.

Herrarnas världscup avslutas med 15 kilometer jaktstart på söndag.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan