Tiotusentals demonstrerade i Tyskland mot ökad makt för Erdogan

FNB–AFP -
Uppskattningsvis 30 000 människor deltog på lördagen i en demonstration i Frankfurt i Tyskland mot den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogans planer på att utöka sin makt. Många demonstranter bar på symboler för den kurdiska PKK-gerillan.

Polisen uppger att demonstrationen förlöpte lugnt. Inga flaggor eller banderoller beslagtogs eftersom man ville att situationen skulle hållas lugn, säger polisen. Polisen tog ändå fotografier för att ha vid eventuella rättsfall.

Den turkiska ledningen meddelade att demonstrationen inte kan godkännas. En talesman för Erdogan sade att presidenten fördömer tyskarnas beslut att låta demonstrationen fortgå.

– Det är oacceptabelt att PKK:s symboler och slogans visas när turkiska ministrar samtidigt inte tillåts träffa sina egna medborgare, sade talesmannen.

Relationerna mellan Tyskland och Turkiet har varit extra spända efter att tyska myndigheter hindrat turkiska ministrar från att föra kampanj på tyska orter.

Turkiet håller nästa månad en folkomröstning om att utöka presidentens maktbefogenheter.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan