NyhetsbildZoom
Eric Frenzel vann kampen om totalsegern mot Johannes Rydzek. Foto: Patrick Seeger

Frenzel firade femte världscupsegern på raken

FNB -
Tysken Eric Frenzel vann den sista tävlingen i Schonach på söndagen och tog sin femte raka totalseger i världscupen.

Söndagens seger var Eric Frenzel tionde seger den här säsongen och hans 40:e totalt.

Tvåa kom Fransmannen Francois Braud och trea japanen Akito Watabe. Säsongsavslutningen gick bra för finländarna. Eero Hirvonen kom fyra och Ilkka Herola femma. Herolas placering är den bästa för honom den här säsongen.

Leevi Mutru, som startade från nionde plats i skidmomentet, kroknade och blev 29:e.

Fyrafaldiga VM-guldmedaljören i Lahtis, tysken Johannes Rydzek, kämpade in i det sista om totalsegern. Han ledde i den sista tävlingen fram till de sista kilometrarna men tappade sedan orken och slutade nia.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan