NyhetsbildZoom
Tottenhamns mittfältare Dele Alli håller undan för Southhamptons James Ward-Prowse. Alli gjorde också mål i söndagens match där Tottenham besegrade Southampton. Foto: Justin Tallis

Dele Alli avgjorde för Tottenham

FNB–TT -
Tottenham saknade skadade målkungen Harry Kane. Det gick bra ändå. Tottenham besegrade Southampton med 2–1 och fortsätter jaga serieledaren Chelsea i Premier League.

Anfallaren Harry Kane skadades i FA-cupmatchen mot Millwall och det visade sig att han hade skadat samma fot som i höstas. Enligt brittiska medier kan 23-åringen vara ur spel i upp till sex veckor.

Situationen har skapat visst huvudbry för tränaren Mauricio Pochettino.

Vem ska ersätta Kane?

Vem ska göra målen.

Till hemmamötet med Southampton fick Son Heung-Min axla rollen som anfallare. Visserligen gjorde sydkoreanen inget mål men matchen slutade med en klar 2–1-seger, efter mål av Christian Eriksen och Dele Alli.

Chelsea toppar Premier League med 69 poäng efter 28 omgångar och Tottenham är tvåa med 59.

Jagar gör också Manchester United. Men det som tränaren José Mourinho & Co mest har ställt in sig på är att säkra en Champions League-plats.

Ett steg på vägen var 3–1-segern borta mot Middlesbrough. Marouane Fellaini, Jesse Lingard och Antonio Valencia stod för målen.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan