NyhetsbildZoom
Federica Brignone. Foto: Lehtikuva

Brignone suverän vinnare i storslalomavslutningen

FNB–NTB -
Alpina världscupvinnaren Mikaela Shiffrin blev bara nummer sex i hemmapisten i säsongens sista storslalomtävling. Istället toppade Federica Brignone en helitaliensk pall i Aspen på söndagen.

Den amerikanska stjärnan var långt från täten efter första åket och i det andra sviktade hon ännu mer. Hon föll tvåa till sexa och hade hela 2,14 sekunder upp till Brignone. 

Det är sällsynt att Shiffrin, 22, tappar i andra åket. Hon låg 94 hundradelar av en sekund efter inför andra åket. I lördags fick hon nöja sig med en andraplats i slalom.

För Italien blev det däremot en festdag. Brignone vann med suveräna marginalen 1,44 sekunder före Sofia Goggia. Marta Bassino såg till att det blev tre gånger italienskt på prispallen.

Fransyskan Tessa Worley kom femma och säkrade totalsegern i storslalomcupen. Det är hennes första kristallkula. I februari vann hon VM-guld i storslalom.

Supertajt slalomavslutning

Det var tätt efter första omgången i herrarnas sista slalomtävling. Marcel Hirscher, som redan vunnit både allroundcupen, slalomcupen och storslalomcupen, hade åtta hundradelar till godo på svensken André Myhrer efter första åket. Italienaren Stefano Gross var trea, 35 hundradelar efter och österrikaren Mario Matt var 37 hundradelar efter.

Hirscher åkte inte så suveränt som han brukar i andra åket och segern gick istället till Myhrer, medan Hirscher slutade fyra.

Tysken Felix Neureuther åkte upp till en andra plats medan Matt steg till trea. Differensen upp till Myhrer var 14 respektive 15 hundradelar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan