3 000 människor räddade på Medelhavet

FNB–AFP -
3 000 migranter på väg till Europa räddades på Medelhavet utanför Libyens kust på söndagen, uppger Italiens kustbevakning.

Migrantbåtarna startade från Libyen efter att vädret varit gynnsamt i några dagar, uppger kustbevakningen. Räddningsinsatsen bestod av 22 olika operationer som koordinerades av Italiens kustbevakning.

Det humanitära fartyget Aquarius, som drivs av organisationerna SOS Mediterranean och Läkare utan gränser, räddade nästan tusen personer, bland dem 200 ensamkommande minderåriga.

Italien uppger att 16 206 personer hade räddats på Medelhavet i år fram till fredagen. I fjol var siffran vid samma tidpunkt 11 911.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan