Gamla blev utan mat i Helsingfors

FNB -
Många gamla människor har blivit utan sina matinköp för hela veckan den senaste tiden, skriver Helsingin Sanomat.

Problemen beror enligt tidningen på att serviceproducenten byttes ut i början av mars och att det nya företaget Servea inte har skött alla sina plikter. Servea började ansvara för att bära hem livsmedel och dagligvaror till klienter i hemvården som inte själva kan gå och handla.

Hemtjänsten i Helsingfors utreder nu hur många som blivit utan mat och hur omfattande problemen har varit.

Enligt Helsingin Sanomat är Helsingforsborna inte de enda som haft problem med Servea. Problem har förekommit olika år i åtminstone Tammerfors, Åbo och Kouvola. I Åbo ledde företagets agerande enligt HS till en kris 2009.

Serveas ägare förnekar för HS att företaget skulle ha haft problem i Tusby. Ägaren ser inte heller något problem i Helsingfors och anser inte att det varit några brister i Serveas leveranser. Hon anser tvärtom att verksamheten har kommit igång bra.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan