Dagislärare i Björneborg medger knuff med foten

FNB -
Barnträdsgårdsläraren i ett uppmärksammat fall på ett dagis i Björneborg medger att hon knuffat till ett barn med foten, men inte sparkat flickan. Företrädare för Björneborgs stad hörde läraren på måndagen om sparkincidenten.


Bakgrunden till händelsen var att den 5-åriga flickan tidigare hade sparkat ett annat barn och läraren hade velat visa hur det känns.

Bildningsdirektör Jari Leinonen säger att barnträdgårdsläraren medgett det osakliga uppfostringsförsöket. Enligt henne hade det inte handlat om att sparka utan att knuffa till flickan med foten. Utöver läraren var sju andra barn inblandade i incidenten som skedde under en del av en ringlek. Dagisläraren hade avbrutit leken då hon insåg sitt misstag.

Barnträdgårdsläraren har diskuterat det inträffade med flickans föräldrar och bett om ursäkt.

Ledningen har ännu inte bestämt om det inträffade får några följder för läraren.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan