Under kvällen kommer man ge äldre låtar ett ansiktslyft. Även nyare låtar kommer kryddas med en nypa av äldre stils musik.

– Flera låtar är sådana som scenen i Finland inte sett förr. Man associerar kanske Big Band-musik med 30-talet, vi spelar med en mera funkig ertappning, säger Pertti Ahonen, dirigent i Wasa Groove Unit.

Bandet tänker avvika från tidsepoken som man vanligtvis associerar Big Bands med, när det kommer till låtvalen. Till evenemanget Wasa Groove Unit goes Two dimesions har man planerat en modern repertoar. De äldsta låtarna kan dateras till början av 90-talet, de nyaste är bara ett par år gamla. Kvällen delas upp i två delar som skiljer sig stort till stil och tid.

Evenemangets namn är baserat på ett koncept som går ut på att gammalt ska möta nytt.

– Nya kompositioner spelas med svängigt traditionellt sound. Ett Big Band kan ta ut svängarna rejält men ändå låta trovärdigt. Det är vackert, ilsket och starkt på samma gång. Möjligheterna är näst intill oändliga.

Wasa Groove Unit grundades år 2013 och är ett Vasabördigt Big Band. De har spelat tidigare på evenemang som Tomatkarnevalen, Konstens natt och Vasa Körfestival.