Ruutupaidat säkrade fortsatt spel i FM-ligan i futsal genom att ta en övertygande seger med 6–2 (3–1) i den tredje och avgörande kvalmatchen mot FC Rauma.

Ruutupaidat öppnade målskyttet efter sex minuter genom Matias Träskbäck. FC Rauma kvitterade omgående när Mustafa Musov dunkade in retur, men Lauri Karri och Nicolas Tuisku såg till att det stod 3–1 i paus.

Rauma kom ut med gasen i botten i andra halvlek. Men Rasmus Hakala var stabil i målet, Tuisku stod för en fin block vid mållinjen och Ruutupaidat red ut stormen.

Ruutupaidat fokuserade på att hålla tätt och Hakala gjorde ett par stiliga räddningar. Sedan stängde Aapo Autio butiken då han satte 4-1 med ett lurigt skott i bortre gaveln i 36:e minuten. När Ludwig Siegfrids följde upp med att lobba in 5-1 i tom bur när gästerna jagade utan målvakt handlade det sedan främst om att snygga till siffrorna – vilket också Henrik Wennman passade på att göra.

FC Raumas målvakt Juho-Matti Pösö smällde in 6-2 med ett läckert skott och sedan var det dags för bastu.