Resan anträds på Newfoundland i Kanada i en specialkonstruerad ubåt, byggd av kolfiber och titanium. På förlisningsplatsen, som upptäcktes för snart 32 år sedan, erbjuds resenärerna att under tretimmarspass utforska det 269 meter långa fartyget – däck, för och kommandobrygga bland annat, rapporterar CNN. Vraket ligger på 3 810 meters djup.

Första resan i maj 2018 är redan fullbokad, och planer finns på ännu en expedition året därpå, uppger Elizabeth Ellis vid Blue Marble Private, firman bakom resorna. Och tiden för expeditionerna är begränsad: bakterieangrepp kan inom 15–20 år ha gjort slut på det som finns kvar av det berömda vraket, visar en studie från förra året.

För den som skyr hav och ubåtsresor finns andra möjligheter. I Kina – i Sichuan-provinsen, långt från alla kuster – byggs just nu en exakt kopia av Titanic. Det inbegriper danssalong, teater och simbassäng.

Billigaste alternativet för Titanic-entusiasten är ändå ett museum i Belfast. Fartyget byggdes i den nordirländska huvudstaden innan det seglade till Southampton varifrån den katastrofala jungfruresan mot New York inleddes. Titanic-museet, som tagit emot 3,5 miljoner besökare sedan det öppnades 2012, utnämndes i fjol till världens ledande turistattraktion.