Med en ny strategi ska Vasa stad bygga framtiden för staden och bjuder nu in Vasaborna att delta i arbetet. Svaren som samlas in genom en enkät används i strategiarbetet som inleds under hösten.

Enkäten som finns på webben öppnar i morgon.

– Enkäten genomförs genom en interaktiv elektronisk förfrågan. I enkäten kan man förutom att föra fram sina egna åsikter också bedöma andras svar, säger Vasa stads utvecklingschef Harri Hietikko.

Vasabornas åsikter om det nya Vasa, stadens utvecklingsobjekt och viktigaste uppgifter fungerar som underlag för strategiarbetet.

– Strategin är ledningens viktigaste verktyg. Därför är det synnerligen viktigt att både stadsborna, stadens arbetstagare och förtroendevalda tas med i arbetet, säger utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock.

Enkäten kan besvaras under tiden mellan den 29 mars och 28 april på finska, svenska eller engelska. Resultaten offentliggörs senare i vår och i anslutning till dem kommer också att ordnas en tillställning för allmänheten senare i år.

Bland alla som svarat och uppgett sina kontaktuppgifter utlottas priser, bland annat biljettpaket till stadens kultur- och idrottsevenemang.

Vinnarna meddelas personligen i maj.

Om det känns krångligt att på egen hand svara elektroniskt, kan man få hjälp med det både vid Medborgarinfon i huvudbiblioteket och vid Lillkyro samserviceenhet.