VPS gick in i säsongen 2016 med en totalbudget på 1,5 miljoner euro varav 510 000 euro viktes till spelarbudgeten. Målet var ett ekonomiskt nollresultat men, liksom vd Petri Fahler redan tidigare konstaterat åt VBL, det kommer att bli ett minus för klubben. Hur stort det är står inte klart ännu.

En stor orsak till minuset var att VPS inledde säsongen på Karlsplan och därmed gick miste om publikintäkter samtidigt som extra utgifter tillkom.

Den här säsongen trycker VPS på gasen. Enligt de uppgifter som lämnats in till FM-ligan har VPS en totalbudget på 1,75 miljoner euro, varav 600 000 är spelarbudget. Målet är åter att nå ett ekonomiskt nollresultat.

Tre saker boostar VPS ekonomi den här säsongen – försäljningen av Pyry Soiri till vitryska Sjachtar Soligorsk, Europa League-kvalet och det faktum att samtliga hemmamatcher spelas i Sandviken.

Europa League-kvalet för med sig ersättning från Uefa samtidigt som VPS äntligen kan räkna med rejäla biljettintäkter i och med att man nu får spela i Vasa.

VPS inleder säsongen med bortamatch mot HJK nästa onsdag. Hemmapremiären sker nästa lördag mot SJK.