Det var i månadsskiftet januari-februari som Anvia Telecom började samarbetsförhandla med 41 anställda. Det var anställda som jobbade med företagsförsäljning och det fasta nätet som berördes av samarbetsförhandlingarna. I och med fusionen med Elisa såg man över hela telecomverksamheten.

Ursprungligen var nedskärningsbehovet 20–24 personer men slutligen är det tolv anställda som får gå. Deras anställningsförhållanden upphör av produktionsmässiga skäl och på grund av organisationsförändringar.

– Tillsammans med personalen har vi hittat lösningar som minskar personalpåverkan avsevärt från den ursprungliga siffran 20–24 personer, säger Harri Suokko, regionaldirektör för Elisa i Österbotten och vd för Anvia Telecom Ab.

Enligt Suokko har man ingått ett föravtal om företagsbutiken på Puskantie i Seinäjoki vars affärsverksamhet överförs till en ny ägare under april. I affärsverksamheten ingår fem personer som övergår som så kallade gamla anställda.Samtidigit pågår andra samarbetsförhandlingar inom koncernen.

Den första mars inleddes personalförhandlingar som omfattar verksamheter för konsumenter och företagskunder inom Anvia Telecom Ab, Anvia IT-tjänster Ab och Anvia TV Oy. Förhandlingarna avslutas i slutet av april.