Pepsi drar tillbaka en reklamfilm som fått massiv kritik för att försöka slå mynt av den amerikanska medborgarrättsrörelsen och Black lives matter-rörelsen, som kämpar för att stoppa polisvåld mot svarta.

Inte ens en hel dag hann gå innan Pepsi drog tillbaka sin reklamfilm med demonstrationstema.

Företaget utfärdar två ursäkter, en för att de "hamnat snett" när de försökte "förmedla ett globalt fredsbudskap" och en till Kardashian-systern Kendall Jenner som spelar huvudrollen i reklamfilmen.

"Vi drar tillbaka innehållet och stoppar vidare publicering. Vi ber även om ursäkt för att vi satt Kendall Jenner i den här situationen", skriver företaget i ett uttalande.

I filmen deltar Jenner i vad som tycks föreställa en demonstration för mänskliga rättigheter. Där tränger hon sig fram i folkmassan till de bistra kravallpoliser som övervakar demonstrationståget och överlämnar en burk Pepsi till en ung polis, som brister ut i ett leende. Alla jublar.

Några som däremot inte jublade är de många amerikaner tog till sociala medier för att uttrycka sin avsky – bland andra Bernice King, dotter till medborgarrättsaktivisten Martin Luther King jr.

"Om pappa bara hade känt till Pepsis makt", skriver hon på Twitter tillsammans med en bild där en polis ser ut att knuffa honom.