NyhetsbildZoom
Varg. Foto: Arkiv

Granlund inbjuden av Ryska Vetenskapsakademin

Klosse Wistbacka -
Den finländska vargexperten Kaj Granlund har bjudits in för att medverka vid ett symposium som ordnas av Ryska Vetenskapsakademin. Granlund ska presentera nya antaganden om vargars hybridisering.

Kaj Granlund som för en tid sedan var aktuell med boken ”Vargens Europa” har blivit inbjuden till ett symposium som anordnas av Ryska Vetenskapsakademin i närheten av Moskva den 18 - 22 april, skriver www.infocentrum.se. Granlund ska presentera några antaganden som baseras på de 38 vargar han har gjort DNA-tester på i Finland.

De tester som Granlund gjort pekar på att något som kallas för Agouti Signaling Protein (ASIP) och som ingår i regleringen av pälsens färgsättning, kan ge en indikation om hybridisering. Förhoppningen är att denna typ av genetiska metoder kan ersätta eller komplettera populationsanalysen som idag används för artbestämning.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan