Spelare från USA till Sport

Josefin Torrkulla -
UPPDATERAD. Efter fem säsonger i USA flyttar Sami Salminen och Niklas Nevalainen tillbaka till Finland och blir Sportspelare.

Sami Salminen, 23, har skrivit på ett ettårigt kontrakt med Sport. Avtalet innehåller en tryout-period fram till den 15 september.

Anfallaren har spelat i USA de senaste åren. Ett år i NAHL och sedan fyra år universitetshockeyn. I universitetslaget Northern Michigan har han gjort 9+21 poäng på 91 matcher.

Den HIFK-fostrade spelaren var ett återkommande namn i juniorlandslagen innan han for till USA.

Backen Niklas Nevalainen, 23, har även han fem säsonger bakom sig i USA. Under sina fyra säsonger för St. Cloud State i universitetshockeyn har han gjort 5+43 poäng på 136 matcher.


Artikeln uppdaterad 11.4.2017 kl. 15.13 med information om Niklas Nevalainen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan